top of page
  • Yazarın fotoğrafıKadim Can

Öğrenciler PYP'de nasıl harekete geçebilirler?

Güncelleme tarihi: 28 Haz 2021



Bu harekete geçme süreci, PYP Eylem Döngüsüne dayanmaktadır. Öğrencilerin bağımsız olarak bireysel veya grup eylemi gerçekleştirmeleri için bir çerçeve ve rehberlik sağlar.

Harekete geçme, PYP'nin temel unsurlarından biridir ve sorgulama döngüsünün sonunda, yeni bir soru yeni veya bağlantılı bir konuya uyum sağlamaya başlamak için sorulmadan önce gelir.


Eyleme Geçme alanları nelerdir?

Eyleme Geçmenin altı alanı vardır:

1) Sor

Ele almak istediğiniz sorun veya sorun nedir?

2) İletişim

Sorunu ele alacak veya sorunu çözecek eyleme geçme yolları hakkındaki fikirlerinizi paylaşın.

3) Zaman Çizelgesi

Harekete geçmek için ne yapılması gerektiğini, ne zaman yapılması gerektiğini, ihtiyacınız olan kaynakları nasıl elde edeceğinizi ve kimlerin dahil olacağını planlayın.

4) Başlat

Harekete geç! Eylem hedefinize doğru ilerlerken ve bu hedefe ulaşırken zaman çizelgenizi takip edin, kanıt toplayın ve notlar alın.

5) Görüş

Eyleminiz üzerine düşünün ve eyleme geçmenin nasıl bir fark yarattığı konusunda fikirlerinizi paylaşın. Başkaları yapılan eylem hakkında ne düşünüyor?

6) İhtiyaçlar

Hala karşılanmamış ihtiyaçlar var mı? Öyleyse, bunları ele almaya yardımcı olmak için başka ne tür seçimler yapabilirsiniz?


PYP'de Harekete Geçme Nedir?

Eyleme geçmenin amacı, öğrenicilerin edindikleri yeni bilgilerle bağlantı kurmaları ve becerilerini günlük yaşamda kullanmalarıdır.

Harekete geçme, PYP'nin temel unsurlarından biridir. Öğrencilerin elindeki ünite veya soru hakkında nasıl derin ve kalıcı bir anlayış yarattıklarını gösterdikleri, sorgulama döngüsünden geçtikten sonra öğrenmenin 'sonucu' olarak görülür.

Harekete geçme, bir ünite boyunca daha küçük eylemler olarak da gösterilebilir.


20 görüntüleme0 yorum
Yazı: Blog2_Post
bottom of page