top of page
  • Yazarın fotoğrafıKadim Can

Kitap Önerisi "dip"



Öğretmen olarak farklı alanlarda kitap okumayı seviyorum. Özellikle pazarlama alanında ve girişimcilik alanında olan kitaplar fazlasıyla dikkatimi çekiyor.


Sizlere mesleki gelişiminiz için fayda sağlayacak başka bir kitap önerisi ile gelmek isterdim. Fakat yaptığınız işte farklı bakış açısı kazanacağınız güzel bir kitap önerisi olarak "dip" olsun istedim. İnanç Ayar'ın çok fazla önerdiği kitaplardan bir tanesidir. İnanç Ayar'ı takip etmiyorsanız mutlaka podcastleri dinlemenizi öneririm.


Kitap başarılı olmak için vazgeçmek ve vazgeçmemek kararını sorgulamak üzerine.


Vazgeçmek veya vazgeçmemek motivasyonunuzu nasıl arttırır? Gerçekten vazgeçmek başarıyı getirir mi? Doğru şeyden doğru zamanda vazgeçersek sonucu ne olur? Her şeyden biraz biraz öğrenmek mi yoksa bir alanda en iyisi olmak mı başarılı olmanızı sağlar?


Yapabiliyorsanız bir arkadaşınız ile birlikte kitabı okumaya başlayın. O zaman keyifli bir kitap sohbeti kendiliğinden geliyor. Ben kitabı bu şekilde okudum. Kitap içerisinde oturup düşüneceğiniz bir çok sorgulama var. Yazar anlatımlarında grafikleri kullanmış. Grafikleri anlamlandırmak için örneklere ihtiyacınız var. Arkadaşınızla birlikte yorumlamanız size çok keyif verecektir. Ek olarak kitap içerisinde yazar sizlere örneklerle ne anlatmak istediğinin resmini çizmeye çalışmış. Hakkını vereyim sağlam kitap.


Bir şeyin üstesinden gelmek istiyorsunuz. Fakat ne yapmanız gerektiğini tam karar veremiyorsanız bulunduğunuz durumu sizin için çok iyi özetleyen bir kitap.



Grafiğe bir bakalım. Karşınıza bir dip çıktı. Ne yapacaksınız?

Kitap size " Ya bu dipten çıkmak için vazgeçmeyip elinizden geleni yapın ya da vazgeçip farklı yollar deneyin." diyor.


Kitapta özellikle işimizde dikkat edilmesi gereken iki eğriden bahsediyor. Bunlar nedir? Kısaca bakalım.


Çok çalışıyorum ama bir türlü sonuç alamıyorum. Yazar size bundan güzelce bahsediyor. Ne kadar çalışırsanız çalışın çıkmaz sokakta olabilirsiniz. " Cul-de-Sac (Fransızca "çıkmak sokak")



Cliff'te dip yok. (Cliff: uçurum) Ne kadar çok çalışırsak o kadar iyi oluruz ama sonunda bir düşüş var. Uçurum gibi görünen faaliyetler insanları caydırmaz. Zorluk olmadığı için yaptığımız işin bir değeri yok.


Bu iki eğriye baktığımızda hayatımızda böyle işlerle meşguluz. İşte Seth Godin hayatınızda bu iki eğri ile karşılaştıysanız size "Vazgeçin, vazgeçtiğinizde başarı için kendinize yeni bir yol bulun." diyor. Nasıl olduğunu da kitapta detaylıca anlatıyor.


İşte bu yüzden Seth Godin’in “dip” olgusu hepimizi motive etmeli. Hayatınızda , işinizde “dip” görüyor musunuz? Dip görüyorsanız oradan nasıl çıkmanız gerektiğini de bilmeniz gerekir. Motivasyon kaynağınız işte o "dip"te :)





" Okulda hayat hakkında öğrendiğiniz hemen her şey yanlıştır ama içlerinde en yanlışı muhtemelen şudur: Başarının sırrı çok yönlü olmaktır." kitaptan alıntıdır.



Kitap çok değerli hap bilgiler veriyor. Kesinlikle öneriyorum. :)







20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

2. Sınıf Kitap Okuma Listesi

Merhaba, 2.sınıf öğrencilerin ilgisini çeken kitap listemi sizlerle aşağıda paylaştım. İlgili kitabın üzerine tıklayarak kitapları inceleyebilirsiniz. Atakan Dizisi (16 Kitap Takım) Arkadaşım Motosikl

1. Kitap Okuma Listesi

Merhaba, 1.sınıf öğrencilerin ilgisini çeken kitap listemi sizlerle aşağıda paylaştım. İlgili kitabın üzerine tıklayarak kitapları inceleyebilirsiniz. Levent İlk Okuma Kitaplarım Set (10 Kitap) Kırda

Yazı: Blog2_Post
bottom of page